Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med cider och morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Cider ger kycklingköttet en frisk och läcker smak. Går att frysa. Är fiberrikt De frysta smålökarna kan bytas ut mot små, gula lökar eller purjolökar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 8 bitar.
  2. Torka av kycklingbitarna och bryn dem runt om i en stekpanna i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.
  3. Häll över cider, vinäger och hönsbuljong. Låt grytan koka ca 20 min.
  4. Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Bryn dem tillsammans med smålökarna i resten av oljan.
  5. Lägg grönsakerna i grytan. Låt koka ytterligare 10 min.
  6. Smaka av grytan med dragon. Red den med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Servera grytan med pasta eller ris och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.