- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Cider ger kycklingköttet en frisk och läcker smak.
Går att frysa. Är fiberrikt
De frysta smålökarna kan bytas ut mot små, gula lökar eller purjolökar.
Instruktioner
- Stycka kycklingen i 8 bitar.
- Torka av kycklingbitarna och bryn dem runt om i en stekpanna i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.
- Häll över cider, vinäger och hönsbuljong. Låt grytan koka ca 20 min.
- Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Bryn dem tillsammans med smålökarna i resten av oljan.
- Lägg grönsakerna i grytan. Låt koka ytterligare 10 min.
- Smaka av grytan med dragon. Red den med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Servera grytan med pasta eller ris och en blandad sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar