Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvade Ärtor & Morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassik husmanskost när jag var liten, och jag har fortsatt laga det till mina barn som älskar det! Här hemma serveras det till stekt falukorv.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det. Tillsätt spadet från burkarna och mjölk, rör så det blir slätt. Krydda och smaka av. Låt koka 3-4 minuter. Provsmaka igen så det är lagom salt. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. Sätt ner värmen. Viktigt att röra försiktigt nu så allt blir varmt och man inte bränner det i botten. Klipp i persilja. Servera med stekt falukorv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.