Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här är nått jag aldrig smakat men det verkar gott. Hittade receptet på Alternativ.nu när jag googlade på det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken. Ta upp 2 dl av mjölken och vispa ihop den med ägg o mjöl. Häll tillbaka i mjölken, tillsätt ostlöpen o rör om. Låt stå tills massan ystat sig.
  2. Rör sönder ostmassan så vasslan skiljer sig från ostmassan o häll upp ostmassan med hålslev i en form, typ avlång sockerkaksform. Häll av ev vassla. Sätt ugnen på 175°C. Grädda brynosten i ugnens nedersta del 1 ½ tim. När osten kallnat skärs den i skivor och bryns på båda sidor i smör på svag värme.

Kommentarer (3)

  • monpice 17 november 2010

    Du har rätt, det är fantastiskt gott. Brukar vända skivorna i strösocker efter stekning, något vi alltid gjorde hemma när jag var liten.

  • annalena514 13 februari 2011

    vad e brynost efterätt eller

  • Eery 13 februari 2011

    Ja lite grann åt kalvdanshållet ser det ut som men jag vet inte hur det smakar=) Kommentera gärna om det är nån som testar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.