Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Saftig kyckling tillsammans med krämig champinjonsås ger en delikat och mättande, lätt måltid. 393 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och svartpeppar. Vänd kycklingfiléerna i mjölet och skaka av dem så att överflödigt mjöl faller av. Spara det överblivna mjölet.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem cirka 5 minuter på varje sida tills de är brynta och genomstekta. Ta upp kycklingen ur pannan, ställ den åt sidan, täck över med aluminiumfolie och håll varm.
  3. Rör ner 2 msk av mjölet i pannan och vispa ner buljongen lite i taget. Vispa ner dragon och låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda 10 minuter utan lock tills den har reducerats.
  4. Tillsätt champinjonerna och låt dem sjuda 5 minuter. Vispa ner smöret och låt det smälta. Vispa ner färskpressad citron och yoghurt, värm upp men låt det inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp kyckling och broccoli på fyra tallrikar. Häll såsen över kycklingen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.