Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Champinjonkyckling med konjak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite lyxig men enkel helgmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka den färska eller tinade kycklingen i 4 stora eller 8 mindre bitar.
  2. Stek sakta de kryddade kycklingbitarna ca 5 min. i smöret. Låt dem endast få svag färg, tillsätt sedan den finhackade löken och buljongkrosset. Låt allt fräsa samman några min., flambera sedan med konjaken.
  3. Tillsätt den skivade svampen, häll över det vita vinet och låt alltsammans långsamt puttra under lock ca 30 min. Tag upp kycklingbitarna och lägg över dem i en karott med lock, där kycklingen kan hållas varm.
  4. Koka ned såsen, tillsätt den ovispade grädden och reducera ytterligare tills såsen är lagom tjock.
  5. Häll såsen över kycklingbitarna och servera omedelbart. Bjud även på nykokta bandnudlar eller ett luftigt ris till denna rätt. En fräsch, blandad grönsallad, utan tomat, men med mild dressing passar också bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.