Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. Klar att servera!...

5 min
3
12

Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas...

4
13

Tärna äpple och gurka och blanda med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar. Låt såsen stå kallt till servering. Sätt ugnen på 200*. Lägg ut kycklingbitarna med mycket mellanrum i en ugn...

4

Puttra broccolin i en kastrull med vatten utan salt tills den är klar så gaffeln har samma motstånd genom tjälken som en kokt potatis. Hacka sen ner broccolin i ca 5 mm bitar och osten i mindre b...


Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja. Slå i de skivade s...

50 min
4
27

Tina kycklingen, gärna i kylskåp över natten. Dela kycklingen i två delar, klappa in salt, peppar och grillkrydda på utsidan och insidan. Bryn kycklingen i lite margarin/smör runt om tills den f...

4-6
4

Stek kycklingfiléerna i smör till guldbrun färg, krydda med salt, nymalen vitpeppar och paprikapulver. Ta upp dem. Skär champinjonerna i kvartar, fräs dem i grytan efter kycklingen över ganska stark...

30 min
4
2

Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. Plocka sedan av allt kött och hacka i mindr...

3-4
1

Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter. Rör ihop ordentligt och koka ytterliga...


Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Skiva champinjoner och strimla eller hacka grönsaker. Finstrimla eller hacka löken. Blanda socker, fisksås och ostronsås i en skål. Fräs vitlök och ingefä...

1 h
1

Hetta upp créme fraiche, grädde, soja, senap och smulad grönpeppar. Plocka kycklingen från benen och skär i mindre bitar. Lägg köttet i såsen och låt det bli varmt. Garnera med paprika. Ris eller p...

30 min
4

Gör så här: Koka riset och ställ sedan undan. Hetta upp oljan i en wok. Lägg ner nötterna och fräs tills dom blivit gyllenbruna. Häll ner i en skål och lägg åt sidan. Skär salladslöken i strimlor...

1 h
4
7

Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper. Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten. Bryn finha...

4
1

Ta bort skinnet på chorizon, skär i 1 cm tjocka bitar. Krydda kycklingen med salt, peppar och en nypa cayenne. Sätt en stor traktörpanna eller gryta på medelvärme, slå i rejält med olivolja och bryn k...

6-8

Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra. Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond. Lägg kyckling...

6
246

Bryn kycklingen i lite smör, tillsätt lök, vitlök och majskorn på slutet. Häll blandningen i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, cheddardip, tacomix och salsan. Häll det över och strö över rive...

4-5
41

Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt, peppar, soja och curry. Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kyck...

1 h 45 min
4
10

Skär kycklingfiléerna i 3 delar vardera. Stek och krydda dem till fin färg. Lägg dem i ugnsform. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar. Skär även tomaterna i mindre bitar. Vispa och koka upp...

1 h
6
7

Strimla och stek kycklingfilerna. Knaperstek baconet. Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet. Hacka purjolöken, paprikan gärna i matmixter. Strö detta över kycklingen och baconet. Ha...

6
6

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Tillsätt sambal oelek och blanda om. Blanda maizena och salt, vänd i kycklingbitarna och ställ åt sidan. Skär purjon och paprikan i mindre bitar och ställ åt sida...

8
5

Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme. Smält smöret oc...

1 h 15 min
3-4
4

Sås: Hetta upp rapsolja i en såspanna eller kastrull. Fräs vitlök, chilipeppar och rödlök några minuter i oljan, utan att de tar färg. Tillsätt ananasjuice, vinägerblandning, socker och soja, rör o...

45 min
4
3

Använd färdiggrillad kyckling och dela i bitar eller tillaga filén och dela den i mindre bitar. Hacka purjo, paprika och champinjoner. Fräs champinjonerna på lagom värme tills vätskan kokat in. Läg...

4-6
2

Värm oljan i en panna. Bryn kycklingklubborna runt om. Salta och peppra samt pressa vitlök över. Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form. Sätt formen mitt i...

40 min
4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.