Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

God saftig och mör kyckling.... Tips: En påse med frysta kycklingklubbor innehåller 3-4 klubbor så viktigt att tänka på om man ska laga till 4 personer är att känna genom påsen och räkna hur många klubbor det ligger i förpackningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme.
  2. Smält smöret och blanda i olivoljan och soyan, pensla kycklingen på "undersidan" och krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda. Vänd kycklingklubborna och gör lika på "skinnsidan" häll överbliven "marinad" över kyckling klubborna innan du kryddar dem.
  3. Sätt in i ugnen och låt stå i ca en timme så de är riktigt genomstekta och möra.
  4. Lägg över kycklingen på ett fat och låt ligga medan du gör såsen.
  5. Vispa ur ugnsformen med vattnet och häll över i en kastrull tillsätt philadelphiaosten och låt koka upp så osten smälter ner och häll i grädden. (vill man ha mer färg på såsen så tar man lite mer soya).
  6. Låt såsen små puttra 5-7 min och smaka av med ev mer salt och vitpeppar. om såsen känns för tjock kan man späda den med vatten eller mjölk.
  7. Servera med ris, kokt potatis eller pasta och en god sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • miramamman 19 september 2011

    Det här får 5 p av oss och kompisarna:) Jättegott och enkelt.

  • justxclusive 22 november 2011

    Väldigt gott! Har köpt kyckling billigt och lagar detta för andra gången nu. Stort plus för att det är enkelt att laga till. Tack för receptet!

  • Nicke_79 15 februari 2012

    hur gott som helst...hela familjen vart grymt mätta å belåtna ;) detta kommer att göras fler gånger...

  • emewin 28 februari 2012

    Mycket god o enkel middag, den skall göras flera ggr!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.