Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar. Småkoka några minuter och tillsätt sen jordnötssmör och hackade jordnötter. Rör ihop ordentligt och koka ytterliga...


Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en eldfast form. Blanda ihop vinäger, soja, tomatpuré och kryddor. Pensla kycklingen med blandningen. Stek i ugnen ca 20 minuter, ös efter halva tiden....

45 min
4

Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Skiva champinjoner och strimla eller hacka grönsaker. Finstrimla eller hacka löken. Blanda socker, fisksås och ostronsås i en skål. Fräs vitlök och ingefä...

1 h
1

Häll lite olivolja i en stekpanna, pressa i vitlök och bryn. Skär kycklingsfiléerna i lagom stora bitar. Blanda salt, peppar och en hel del av grillkrydda i en skål. Lägg i kycklingen och vänd i kr...

30 min
2-3

Skölj och torka av kycklingen in- och utvändigt. Dela kycklingen i 8 bitar och skär bort löst skinna och fett. Salta och peppra kycklingdelarna. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Skölj och...

4

Skär kycklingfiléerna i cm stora bitar och lägg i en varm panna med oja och börja steka. Hacka chilin i små bitar och lägg i pannan. Skär paprikan i cm stora bitar och lägg också i pannan. Pressa i vi...

30 min
2

Hetta upp créme fraiche, grädde, soja, senap och smulad grönpeppar. Plocka kycklingen från benen och skär i mindre bitar. Lägg köttet i såsen och låt det bli varmt. Garnera med paprika. Ris eller p...

30 min
4

Sätt på ugnen på 200 grader. Ta 4 bitar aluminiumfolie. Lägg en kycklingfilé på varje, krydda med piffikrydda och lägg en klick smör på. Stäng ihop till ett paket, lägg på en plåt och in i ugnen...

1 h
4

Skär kycklingen i mindre bitar, krydda och stek dem tills de får färg. Skala och hacka löken, låt den steka med kycklingen. Blanda creme fraiche, vin, vatten, fond, soya, rosmarin och krossade enb...

4

Hacka löken och stek den tills den blir ljus brun. Hacka kycklingen i små bitar och stek den. krydda kycklingen med peppar,chilikrydda,paprika krydda,curry efter egen smak Ha i matlagnings grädden...

30 min
4

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Smula över köttbuljongtärningarna (ca1 tärning per 3 dl vätska). Pressa över vitlöken och häll på grädden (brukar ha ca 2 dl grädde per kycklingfilé). Stäl...

1 h
4
18

Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk. Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter. Lägg i yogh...

4
8

Ugn: 150º C Skär kycklingen i lagom stora kuber ca 2x2 cm. Smula corn flakes smått, lägg smulorna i en plastpåse, lägg även i kycklingbitarna i påsen, skaka så att bitarna täcks med smulet. Bryn k...

30 min
4
8

Skölj och torka kycklingen väl. Fräs lök,blekselleri och morot i en gryta med smör och olivolja på medelvärme tills dom är mjuka.. Lägg i kyckllingen ihop med vitlök, salvia rosmarin, stek kyckl...

1 h 30 min
4-6
6

SKär kycklingen i strimlor. Kärna ut och hacka chilin. hacka vitlöken, jornötterna. Blanda alla ingr i en gryta utom äpplen och lyckling i en gryta, låt koka upp. Bryn kyckling och äpplen. Blanda sås...

30 min
4
6

Tärna kycklingfilén och fräs den i oljan så den får lite färg. Slå över vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några ca 10 minuter. Tärna päronet och lägg i. Rör i fraiche och ädelost....

30 min
2-3
5

Sätt ugnen på 200 grader, lägg köttet mellan två smörpapper, banka ut köttet till platta skivor. Blandra fyllningen i en mixer till en grov konsistens, bred utfyllningen på köttet vik ihop sätt en t...

25 min
6
5

Dela kycklingen i 8 delar, eller dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Salta och peppra. Skiva löken och hacka vitlöken. Panera kycklingbitarna lätt i mjöl. Stek dem i en stekpanna i en blandning av...

1 h
4
5

Sätt ugnen på 200 º. Lägg köttet mellan 2 smörpapper och banka ut det till platta skivor. Blanda fyllningen i en mixer till en grov konsistens, bred ut fyllningen på köttet och vik ihop. Sätt fast...

6
3

1 Blanda ihop fläsk med ingredienser. låt de dra sig i ca 10 minuter. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna ( ca 1 dl). Lägg ner fläsk och stek till fläsk bli brunt och krispigt. Lägg i tallrik med köks...

30 min
2
3

Bryn kycklingfilén i en stekpanna, salta och peppra. Värm upp vitlöksosten och matlagningsgrädden i en kastrull, osten ska smälta och bli varm men den får inte koka! Servera med ris och en fräsch sal...

2
2

Smöra en ungsfast form. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Förstek kycklingen något. Skär purjolöken i tunna ringar. Bryn champinjonerna och bacon och purjon i stekpanna. Varva...

4
2

Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med b...

2
2

Skala lök och vitlök och fin hacka båda, värm upp en kastrull eller gryta och stek lök och vitlök och kycklingen tills löken har blivit klar och kycklingen har fått lite färg. Häll på grönsaksbuljong...

4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.