Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal kyckling och grönsakswok

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod wok som smakar mycket som kinamat tycker jag. Grönsakerna går att variera som man vill. Bra även för dem med laktosallergi, då man lätt kan välja att steka i olja eller laktosfritt alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Skiva champinjoner och strimla eller hacka grönsaker. Finstrimla eller hacka löken.
  2. Blanda socker, fisksås och ostronsås i en skål.
  3. Fräs vitlök och ingefära ca 5 sek i olja eller margarin. (jag föredrar flytande smör och rapsolja). Tillsätt kycklingen och stek tills den är färdig. Häll över såsblandningen och tillsätt grönsaker och låt koka/steka tills grönsakerna är klara.
  4. Det smakar bäst tillsammans med jasminris men funkar även bra med långkornigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.