Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franske löjtnantens kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God kycklingrätt som smakar mycket franskt. Bon Appetit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en eldfast form. Blanda ihop vinäger, soja, tomatpuré och kryddor. Pensla kycklingen med blandningen.
  2. Stek i ugnen ca 20 minuter, ös efter halva tiden. Sjud buljongen med löken och vitlöksklyftorna i 5 minuter. Ta bort vitlöksklyftorna. Tillsätt russin och grönpeppar och låt såsen sjuda i 5 minuter.
  3. Red av till lagom tjocklek med maizenamjöl och vatten som hälls i under omrörning. Stekskyn som bildats av kycklingen vispas ner i såsen som sedan hälls över kycklingen.
  4. Servera med ris eller potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.