Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.
- Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman
paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat
med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.
- Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor
och salt. Strö det på blomkålen medan de steks i olja
några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite
brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara.
- Blanda samman såsen.
- Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera
dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.
- Ca 450 kcal per person,
varav 9 g fett.
Publicerat den
9 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj, oj... Blomkålen blev det fart på! ;) Jag gjorde dock en annan sås till, turkisk yoghurt kryddad med spiskummin, salt och chilipulver... Det var riktigt gott!
Mycket smakrik och god