Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.
  3. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.
  4. Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det på blomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara.
  5. Blanda samman såsen.
  6. Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.
  7. Ca 450 kcal per person, varav 9 g fett.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Zeldasmatte 16 februari 2009

    Oj, oj... Blomkålen blev det fart på! ;) Jag gjorde dock en annan sås till, turkisk yoghurt kryddad med spiskummin, salt och chilipulver... Det var riktigt gott!

  • LasseBD 9 mars 2013

    Mycket smakrik och god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.