Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Använd färdiggrillad kyckling och dela i bitar eller tillaga filén och dela den i mindre bitar. Hacka purjo, paprika och champinjoner. Fräs champinjonerna på lagom värme tills vätskan kokat in. Läg...

4-6
2

Stek kycklingfiléerna i smör till guldbrun färg, krydda med salt, nymalen vitpeppar och paprikapulver. Ta upp dem. Skär champinjonerna i kvartar, fräs dem i grytan efter kycklingen över ganska stark...

30 min
4
2

Värm oljan i en panna. Bryn kycklingklubborna runt om. Salta och peppra samt pressa vitlök över. Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form. Sätt formen mitt i...

40 min
4
2

Blanda mjöl, salt och kanel. Tag undan 2 msk till såsen. Vänd filéerna i resten av paneringen. Bryn dem runt om i smör. Späd med lite vatten och låt dem eftersteka i ca 8 minuter. Fräs under tiden...

4
2

Skär kycklingen i bitar/strimlor. Blanda kryddorna efter behag och gnid in i kycklingbitarna. Stek bitarna tills de är helt genomstekta. Blanda kokosmjölken, chillisåsen och peston i en skål och hä...

45 min
2-4
2

Skär kycklingfilèerna i bitar, bryn dem i en stor stekpanna med hög kant, eller en wokpanna. Pressa över vitlöksklyftorna. Häll över kokosmjölken, och blanda i jordnötsmöret. Skär och hacka chilif...

1 h
6
2

Blanda alla ingredienser till såsen utom arrowrooten. Rör ut arrowrooten i lite vatten först och blanda sedan med resten av såsen. Skär kycklingfileerna i tärningar, cirka 2 cm sida. Skär löken i...

30 min
4
2

Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat. Knaperstek bacon och dela i mindre bitar. Koka upp vispgrädde,...

45 min
4-6
1

Lägg i lite smör i pannan och smält det. Ganska svag värme 3-4 på en skala till 12. Häll i kokosmjölken och sambal oelek, citronsaft, salt. Rör eller vispa ihop ingredienserna. Låt puttra 5 minute...

1 h
2-3
1

Stek filéerna i stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Häll under tiden crème fraiche i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Skiva kycklingen i centimetertjocka skivor...

2
1

Rör samman marinaden från påsen, salt och grillkryddan. Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad. Låt ligga ca 1 timme, vänd runt kycklingen...

4-5
1

Koka hönan med löken,moroten,buljongtärningarna samt vitpeppar ca2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter och glöm inte att skumma av efter några minuter. Plocka sedan av allt kött och hacka i mindr...

3-4
1

Hetta upp en panna och stek kycklingen ca 4-5 min på vardera sida. De ska ha fått fin färg. Skala och hacka undertiden lök och vitlök. Sänk värmen något och låt löken fräsa med sista minuten. Slå...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt förpackningen. Bred ut riset i en smord eldfast form. Lägg över ärtor, majs och paprika. Därefter druvhalvorna. Skär kycklingköttet i mindre bitar och strö...

30 min
2-3
1

Fräs löken i smör, häll på vin, tomatkross och buljongtärning, låt koka i 10 minuter. Blanda i strimlad skinka, smaka av och krydda med paprikapulver och ev peppar.. Dela kycklingen i mindre bitar...

4
1

Skölj kycklingen noga. Placera den i en stor kastrull och häll på kallt vatten och tillsätt salt. Låt vattnet koka upp och koka i 5 minuter. Vänd på kycklingen och koka i ytterligare 5 minuter. Slå av...

45 min
1

Hacka och bryn kantarellerna och halva löken i lite olivolja. Låt puttra en bra stund, salta och peppra något. Ställ åt sidan. I en annan stekpanna, häll i lite olivolja, pressa vitlöken i pannan o...

40 min
2
1

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingen i lite margarin och krydda med citronsalt och rosmarin. Lägg sedan kykclingen i en ugnsfast form. Strimla chilipepparn och ta med fröna. Själv hade jag...

1

Börja med att hälla upp riset i en kastrull med vatten och buljong, riset ska koka på medellåg värme i ca 40 minuter så sätt på det först. Sätt därefter på ugnen på 180 grader grill. Blanda ingredi...

40 min
2

Börja med att riva ner vitlök i lite smör i en stekpanna. Stek vitlöken mjuk på svag värme. Efter någon minut klickar du i dijonsenapen och rör om. Salta och peppra. Ta bort från plattan och låt s...

45 min
4-6

Salta och peppra kycklingen och bind upp den. Bred över senapen, stek i en långpanna i ugnen vid 175-200 C tills den är genomstekt, 1-1 1/4 timme. Ös den med fettet då och då, men späd inte med vätska...

4

Stek kycklingfileerna i smör i en fettsnål panna. Skiva persikorna och kycklingfileerna.. Varva dessa med spenaten i en ugnsfast form. Koka ihop såsen och häll över. Strö över ost och mandelspån....

30 min
4

Börja med att fräsa purjolöken i smör, för att sedan ha i den tärnade kycklingen. När kycklingen börjar bli genomstekt, ha i sambal olek, tomatpurè och resten av kryddorna. Var noga med att ky...

30 min
2

Hacka lök samt vitlök fint och fräs den mjuk i smör. Tillsätt 2 msk vitt vin och låt koka in. Lägg i en ugnsfast form. Bryn kycklingfiléerna i smör så att de får färg runtom. Krydda med salt och vi...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.