En god tårta med lite kladdigt innandöme. Bör stå i kylskåp över natten för att stelna till lite.
Instruktioner
- Smörj en två-liters form med löstagbar botten (springform). Sätt ugnen på 225° C.
- Smält blockchokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Eller i en glasskål i microvågsugnen.
Vispa ägg och socker poröst.
- Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.
- Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjöl och bakpulver med varlig hand så att smeten blir slät. Bäst går det om man siktar i mjölet med hjälp av en sil. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
- Häll smeten i formen och grädda i ugn i 12-15 min. Kakan skall inte ha stannat helt.
- Servera kakan kall med en klick grädde och ev mandarinklyftor. Den "ogräddade" smeten i mitten upplever man som en god fyllning.
- Ät och njut!!
Publicerat den
19 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar