Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladälskarens drömtårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En god tårta med lite kladdigt innandöme. Bör stå i kylskåp över natten för att stelna till lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en två-liters form med löstagbar botten (springform). Sätt ugnen på 225° C.
  2. Smält blockchokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Eller i en glasskål i microvågsugnen. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjöl och bakpulver med varlig hand så att smeten blir slät. Bäst går det om man siktar i mjölet med hjälp av en sil. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugn i 12-15 min. Kakan skall inte ha stannat helt.
  6. Servera kakan kall med en klick grädde och ev mandarinklyftor. Den "ogräddade" smeten i mitten upplever man som en god fyllning.
  7. Ät och njut!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.