Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar från Östra

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Jag har fruktsocker i dessa i stället för socker men det går lika bra med vanligt strösocker. Dessa ska göras med elvisp då de blir som Delicatos chokladbollar i konsistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela smöret i bitar i en stor bunke, häll i fruktsocker och vanilj socker. Vispa med elvisp så det blir poröst. Kör havregrynen i en mixer eller med en mixer stav så de blir finhackade.
  2. Häll i alla ingredienserna och havregrynen i bunken och kör med elvispen tills allt har blandats väl. Rulla sen bollarna i kokosflingor och karamellströssel. Sätt dom kallt en stund innan dom serveras.
  3. Tips: Vuxenbollar kallar jag dessa med en skvätt whisky, rom eller cognac i.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Evia 22 maj 2010

    Jättegoda chokladbollar och lika mjuka och goda efter ett par dar i kylen. Kanon!

  • xandra76 10 november 2011

    Jättegoda. Gjorde med vanligt socker, halvsats. Men tog 7 dl havregryn istället , annars gick de inte att rulla. Körde i mixern.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.