Mycket mandel och choklad i en kalaskaka helt utan mjöl. Njuts i smala snibbar.
Instruktioner
- Smörj och mjöla (med majsmjöl så blir kakan glutenfri) en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i bottnen och sätt ugnen på 150°.
- Rör smör, 1 1/2 dl strösocker och farinsocker luftigt.
- Skilj äggen, rör ner gulorna i smeten, lägg vitorna i en skål.
- Mal mandeln och riv, mixa eller finhacka chokladen. Rör ner choklad och mandel i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till skum och vispa ner resten av sockret.
- Vänd ner först hälften och sedan resten av
äggviteskummet i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min.
- Ta ut och låt kakan svalna, lossa formens kant, sikta över florsocker och servera.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar