Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussepaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En paj att njuta av. Amarettokexen ger skalet fin smak av mandel. Bananerna kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt en stund.
  2. Blanda kakao, socker, vatten och snabbkaffe i en kastrull. Tillsätt äggulorna och sätt kastrullen i vattenbad. Sjud blandningen tills den tjocknat. Låt svalna.
  3. Vispa grädden och rör ner den i chokladkrämen. Täck ev bottnen med skivad banan. Bred på moussen och ställ svalt en stund.
  4. Garnering: Smält blockchokladen över vattenbad på svag värme. Ringla ut till figurer på bakpapper. Garnera pajen med chokladfigurerna och rivet apelsinskal vid serveringsdags.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.