Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussepajer

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Otroligt enkelt att göra dessa och frysa in. Sedan är det bara att plocka fram och låta tina när du blir sugen eller får gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Arbeta samman pajdegen. Forma degen till en rulle och skär skivor. Tumma ut skivorna i små mazarinformar.
  3. Grädda pajbottnarna i 10-12 minuter eller tills de är vackert ljusbruna.
  4. Dela chokladen i mindre bitar och smält den. Rör ned kaffe och äggulor i chokladen, och låt det hela svalna.
  5. Vispa grädden och vänd ned den i chokladsmeten.
  6. Spritsa eller klicka ut moussen på pajbottnarna. Ställ svalt till servering eller frys på bricka.
  7. Dekorera gärna med flisad mandel, citronmeliss och riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.