Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen chokladmoussepaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En god efterrättspaj som kan göras flera dagar i förväg. Ska serveras halvtinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula rånen och blanda med smält smör till en grynig massa som trycks ut i en bakform med löstagbar kant och ställ den kallt.
  2. Rör smör och socker riktigt pösigt, tillsätt ett ägg i taget och rör smeten slät. Smaksätt med rivet skal och saft från apelsinen, häll den över bottnen och släta till.
  3. Blanda socker, kakao och ½ dl grädde till en kräm. Vispa resten av grädden tjock och rör den i kakaokrämen tillsammans med mosad banan och hackade valnötter. Häll chokladkrämen över apelsinsmeten och täck formen med plastfolie. Frys den i minst 12 timmar, gärna längre.
  4. Tas fram i rumstemperatur 30 min före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.