Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig frusen snickerskaka, (rawfood, glutenfri)

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här receptet blev nästan för bra. Jag hade verkligen svårt att motstå dessa godbitar. Just kombinationen mörk choklad, krämig jordnötsfyllning och krispig topping blev fantastiskt bra. Det var inte egentligen meningen att det skulle bli en frusen kaka, men när jag fryste den för att kunna skära fina skivor upptäckte jag att den var väldigt god sådär lite halvfrusen. Det blev ett mellanting mellan kaka och glass som blev väldigt lyckat. Den här rawfoodkakan är väldigt mäktig och det behövs bara en liten skiva för att man skall känna sig nöjd så den räcker länge och till många. Skiva upp den, lägg den i frysen så har du till flera tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten
  2. Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop. Det är ok om det är små bitar i degen. Bred ut degen i en avlång brödform och jämna till med en sked eller slickepott. Jordnötsfyllning
  3. Lägg cashewnötterna i en mixer eller matberedare och mixa flera minuter tills du får en jämn smet utan klumpar. Lägg till jordnötssmöret plus saltet och blanda väl. Bred ut jordnötsfyllningen över bottenlagret. Chokladtopping
  4. Mixa dadlarna och bred ut dadelsmeten i ett jämnt lager över jordnötsfyllningen. Smält den mörka chokladen och blanda i kokosoljan. Häll över den smälta chokladen i ett jämnt lager över dadellagret. Ställ i frysen några timmar och ta ut ca. en kvart/tjugo minuter innan du vill servera. Dekorera med färska blommor och lite hackade jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.