Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Väldigt smaskig! En succé bland både vuxna och barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp till ett bakplåtspapper som passar till en form med löstagbara kanter. Lägg det i formen.
  2. Krossa kexen. Smält fettet och häll över kaksmulorna. Rör om och tryck ut i botten av formen.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  4. Rör ihop osten, hälften av sockret, vaniljsockret och chokladen. Skilj äggulorna från vitorna. Häll ner äggulorna i ostsmeten.
  5. Vispa vitorna till hårt skum i en ren skål med ren visp. Vispa grädden och det resterande sockret i en annan skål.
  6. Rör ner den vispade grädden i ostblandningen och till sist den vispade äggvitan. Rör inte för mycket. Äggvitan får bli som små moln i blandningen.
  7. Häll allt i formen och täck med plastfolie. Lägg formen i frysen i ett dygn. Tag kakan ur frysen ½ timme innan servering. Garnera ev med riven choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • smarrig 2 januari 2009

    Här kommer en bild på kakan också.. Mumsiga stunder! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.