Makalöst god chokladtårta
Instruktioner
- Kläm fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Smörj formen med smör. Lägg chokladen i bitar i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Rör om tills den har smält. Blanda ner kaffepulvret.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner chokladsmeten, valnötter, vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 minuter. Den ska vara lite krämig.
- Låt kakan stå några minuter. Skär med en kniv runt formens kant och lossa den. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, ta bort botten och det fastklämda papperet. Låt kakan kallna helt.
- Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills den smälter. Låt chokladkrämen svalna. Bred den över kakan och garnera med valnötskärnor. Låt chokladkrämen stelna i kylen.
- Servera tårtan med vispad grädde smaksatt med mandellikör eller konjak.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser ingenstans där det stär hur många grader kakan skall gräddas i. Det är 200 grader enligt receptet på Hemmets Journal sidan.
Mycket god och mäktig chokladkaka:)
tack för att du röstade på mitt recept!!!!!!!!!!!
Den här tårtan va grymt god :D va uppskattad av alla så kommer absolut göra den igen :) helt klart en 5:a ;D
Är det inte säkert att det kommer bli lite för starkt :O , låter annars gott :p
ska kakan gräddas i 200 grader?
Denna var god och mäktig, fick många positiva kommentarer på kalaset. Pga allergi bakade jag denna helt utan valnötter, och det blev också bra! (se bild ovan, den med vita chokladbilar på). Gjorde på blockchoklad och det blev bra det med, även om finare choklad säkert är att föredra. Serverade bara med ren grädde till. Gräddade den i 200 grader.