Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta från Låxbo

(4 kommentarer)  
Chokladtårta från Låxbo Chokladtårta från Låxbo Chokladtårta från Låxbo
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den knäckiga kladdkakan är superenkel att göra och går utmärkt att äta som den är, men blir extra god med den lyxiga chokladkrämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet. Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  4. Chokladkrämen: Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
  5. Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mysan59 11 juli 2008

    Oj, det där lät gott! Den får hamna i min kokbok... :)

  • chokladcookie 23 augusti 2008

    Bakade denna idag. Så god att man vill äta upp hela (även om magen säger stopp)! Så fort kakan har nuddat munnen är den en garanterad femma!

  • SDMaya 19 januari 2009

    Hej! Tack för ett kanon recept på Chokladtårta, väldigt uppskattad av både oss och gästerna. Bifogar en bild. /SDMaya

  • chokladcookie 22 mars 2009

    Den var så god att jag bakade den igen. Har med en bild.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.