- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Den knäckiga kladdkakan är superenkel att göra och går utmärkt att äta som den är, men blir extra god med den lyxiga chokladkrämen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
- Chokladkrämen:
Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
- Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj, det där lät gott! Den får hamna i min kokbok... :)
Bakade denna idag. Så god att man vill äta upp hela (även om magen säger stopp)! Så fort kakan har nuddat munnen är den en garanterad femma!
Hej! Tack för ett kanon recept på Chokladtårta, väldigt uppskattad av både oss och gästerna. Bifogar en bild. /SDMaya
Den var så god att jag bakade den igen. Har med en bild.