Efter en kraftig middag smakar det gott med en frisk efterrätt. Den här lätt syrliga citronpuddingen kompletterar du fint med färska eller frysta bär - fräscht och läckert!
Instruktioner
- Skölj citronerna, riv skalet fint och rör det med matfett och socker till en fluffig smet. Dela äggen, pressa citronerna och tillsätt saften och äggulorna till smörblandningen.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och rör det i smörblandningen. Värm mjölken en aning och slå den i blandningen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Smörj en pajform och häll i citronsmeten. Ställ formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll varmt vatten i långpannan, halvvägs upp till formens ovankant.
- Grädda citronpuddingen i 175 grader ca 40 minuter eller tills den är gyllenbrun och har stannat i mitten. Servera pudding omedelbart.
- Vispad grädde och hallon eller jordgubbar är gott till.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar