Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Efter en kraftig middag smakar det gott med en frisk efterrätt. Den här lätt syrliga citronpuddingen kompletterar du fint med färska eller frysta bär - fräscht och läckert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj citronerna, riv skalet fint och rör det med matfett och socker till en fluffig smet. Dela äggen, pressa citronerna och tillsätt saften och äggulorna till smörblandningen.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör det i smörblandningen. Värm mjölken en aning och slå den i blandningen.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Smörj en pajform och häll i citronsmeten. Ställ formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll varmt vatten i långpannan, halvvägs upp till formens ovankant.
  4. Grädda citronpuddingen i 175 grader ca 40 minuter eller tills den är gyllenbrun och har stannat i mitten. Servera pudding omedelbart.
  5. Vispad grädde och hallon eller jordgubbar är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.