- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Efter en kraftig middag smakar det gott med en frisk efterrätt. Den här lätt syrliga citronpuddingen kompletterar du fint med färska eller frysta bär - fräscht och läckert.
Instruktioner
- Skölj citronerna, riv skalet fint och rör det med matfett och socker till en fluffig smet. Dela äggen, pressa citronerna och tillsätt saft och äggulor till smörblandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ned det i smörblandningen. Värm mjölken en aning och slå den i blandningen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten. Smörj en pajform och häll i citronsmeten. Ställ formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll varmt vatten i långpannan, halvvägs upp till formens ovankant.
- Grädda citronpuddingen i 175° ca 40 minuter eller tills den är gyllenbrun och har stannat i mitten. Servera puddingen omedelbart.
- Gott är att servera med 3 dl vispad grädde samt 1 1/2 - 2 l färska hallon eller jordgubbar. Ett annat alternativ är en sås av 2 pkt frysta bär körda i mixer.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och lätt att göra. Lite simmig blev den men god citrussmak