Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlebrulée

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag tog det här receptet från "allt om mat" inför en fest. Jag trodde det skulle bli sötsliskigt men det blev det verkligen inte! Helt perfekt efterrätt som kändes både lyxig och len. Var verkligen inte svår att göra heller (många plus för det :-))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 ½ dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.
  2. Servera med fint skivade jordgubbar som läggs över bruléen som en solfjäder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.