Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumletårta

(4 kommentarer)  
Dumletårta Dumletårta
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dumle är klar favorit i godispåsen. Och nu även när det gäller tårtfyllningar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tårtbotten. Du kan även ta en köpt botten om du vill. Ta ur bottnarna ut formen och skär sedan upp i 3 delar. Klä in en form med löstagbar kant i plastfolie och lägg ner understa lagret av botten.
  2. Dumlekräm: Häll grädden och kolorna i en kastrull. Låt kolorna smälta under omrörning. Låt det svalna och ta sedan fram elvispen och vispa upp den. Häll den över första botten, och lägg sedan över mellersta botten.
  3. Vaniljkräm: Gör en vaniljkräm enligt instruktionerna på paketet, och ta sedan ca 1 dl av den. Blanda med den vispade grädden. Häll den över mellersta botten och lägg över botten toppen. (Går att öka/minska mängden) Ställ in i frysen så dumlekrämen får stelna till sig lite.
  4. Dekorera tårtan med grädde och sedan hur du själv vill.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • zizzi08 1 september 2008

    Kanon går fort kan göras dan innan läggas i frysen. Alla älskar den

  • mz66 27 mars 2009

    Undrar hur dumlekrämen ska bli? Tjock eller? Min blev så rinning att det blev för kladdigt i tårtbotten:

  • SDMaya 30 november 2009

    Tack för ett kanon smarrigt tårtrecept, men ett tips till alla er som tycker det va svårt att få dumlekrämen att bli fast! Strunta i äggen. och smält kolan med grädden på svag värme, låt krämen svalna och in med den i kylen och sen när bytta och kräm är riktigt kall vispa...blir kanon bra resultat. Och då slipper ni ställa den i frysen :) Lycka till och tack än en gång Annalinnea! Kommer lägga ut receptet på min blogg med:) och där kommer finnas bilder på hur den blev när jag gjorde den. http://mayashideout.blogg.se

  • Innnna 31 augusti 2010

    heej. (: hur många personer är tårtfyllningen till?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.