Dumle är klar favorit i godispåsen. Och nu även när det gäller tårtfyllningar!
Instruktioner
- Börja med tårtbotten. Du kan även ta en köpt botten om du vill.
Ta ur bottnarna ut formen och skär sedan upp i 3 delar. Klä in en form med löstagbar kant i plastfolie och lägg ner understa lagret av botten.
- Dumlekräm:
Häll grädden och kolorna i en kastrull. Låt kolorna smälta under omrörning. Låt det svalna och ta sedan fram elvispen och vispa upp den. Häll den över första botten, och lägg sedan över mellersta botten.
- Vaniljkräm:
Gör en vaniljkräm enligt instruktionerna på paketet, och ta sedan ca 1 dl av den. Blanda med den vispade grädden. Häll den över mellersta botten och lägg över botten toppen. (Går att öka/minska mängden)
Ställ in i frysen så dumlekrämen får stelna till sig lite.
- Dekorera tårtan med grädde och sedan hur du själv vill.
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon går fort kan göras dan innan läggas i frysen. Alla älskar den
Undrar hur dumlekrämen ska bli? Tjock eller? Min blev så rinning att det blev för kladdigt i tårtbotten:
Tack för ett kanon smarrigt tårtrecept, men ett tips till alla er som tycker det va svårt att få dumlekrämen att bli fast! Strunta i äggen. och smält kolan med grädden på svag värme, låt krämen svalna och in med den i kylen och sen när bytta och kräm är riktigt kall vispa...blir kanon bra resultat. Och då slipper ni ställa den i frysen :) Lycka till och tack än en gång Annalinnea! Kommer lägga ut receptet på min blogg med:) och där kommer finnas bilder på hur den blev när jag gjorde den. http://mayashideout.blogg.se
heej. (: hur många personer är tårtfyllningen till?