Smarriga rutor för espressoälskarna. Men glöm allt om den slanka linjen!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i gräddfilen.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i långpannan och grädda i ca 1 timme. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna helt.
- Smält blockchoklad och smör över ett vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna. Rör i florsocker och espressokaffet och blanda till en slät kräm.
- Skär kakan i fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i chokladkrämen. Se till att alla sidor är täckta. Avsluta med att doppa dem i kokos, finhackade nötter eller pärlsocker. Men det går också utmärkt att bara breda ut krämen över kakan.
Publicerat den
30 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar