Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatisgratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En mycket god och uppskattad gratäng på färskpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj formen.
  2. Skala och dela potatisen i bitar, klipp över dillen, salta och peppra efter smak och häll över grädden.
  3. Ställ den högt upp i ugnen i 225º c:a 45-60 min och lägg gärna över aluminiumfolie mot slutet för att inte bränna gratängen.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evesve 31 juli 2010

    Kanon!

  • hadinge 1 augusti 2010

    Jag brukar koka potatisen halvfärdiga i grädden innan jag sätter in det i ugnen och varvar med lite riven västerbottenost

  • thorning 3 augusti 2010

    Hur mycket potatis ska det vara till fem (5!!) dl grädde?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.