Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatisgratäng med purjo och vitlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick detta recept av en arbetskamrat för några år sedan, den blev snabbt familjens favorít till grillat. Sköter sig dessutom själv på spisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisen. Halvera dom om det behövs. Strimla purjolöken. Bryn potatisen några minuter i olja på hög värme i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt purjolöken och låt den bryna med någon minut. Salta rejält och krydda med peppar.
  2. Sänk värmen och slå på grädde/gräddmjölk så det nästan täcker potatisen. Pressa i vitlöken. Låt det puttra cirka 20 minuter eller tills potatisen är klar och det blivit en krämig sås. Servera till grillat kött.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • matskoj 12 maj 2009

    Mmmm... vad gott det låter. Nu väntar jag bara på färskpotatisen, så jag kan testa. Återkommer när jag provsmakat.

  • matskoj 4 juni 2009

    Nu har jag hunnit prova. Den var fantastiskt god! Tack för receptet. Men den tog lite längre tid än 20 minuter. Kan vara bra att veta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.