En mycket enkel och välsmakande rätt. Uppskattas av lax och vitlöksälskare. Något som är väldigt gott till är kokt ris eller pressad potatis. Att sedan också göra en limesås är också mycket gott.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Mmm.....annorlunda och jättegod laxrätt!!
En favorit, mordgott! å ett eller två glas chardonnay till gör inte saken sämre....
Rätten är väldigt god. Att använda färsk lax istället för frusen är som dag och natt. Att utgå från färskt är himmelsk i förhållande!!! Vi gör såsen på ett lite annat sätt med Creme fraiche, lime, socker, salt, cayennepeppar. Till många fler än 4 personer gjorde vi så här: Rör ned rivet skal av en hel, och saften av en halv limefrukt i 7.5 dl lätt-crème fraiche. Salta en aning och sockra desto mer, tills en anings sötma kan urskiljas. Tillsätt en gnutta cayenne och smaka av så att såsen fått en helt annan karaktär, utan att fått någon egentlig smak av cayenne. Tag ut såsen ur kylen en timme innan servering, så att den blir rumstempererad.
Jättegott och enkelt!