Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lite fransk apelsinlikör gör fyllningen i dessa luftiga bullar till en pikant smakupplevelse. Perfekta att överraska med nästa gång du ställer till med en fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen: Blanda mjölk, ägg, socker och maizena i en kastrull. Låt fyllningen koka upp. Sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt krämen kallna. Smaka av med Grand Mariner.
  2. Hacka samman matfett, mjöl, socker och salt, gärna i en matberedare. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i två lika stora delar.
  4. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x60 cm. Skär dem i 24 rutor, ca 10x10 cm.
  5. Lägg en klick kräm mitt på varje degruta. Tryck ihop hörnen på degrutorna över krämen. Lägg bullarna i pappersformar. Ställ dem på plåtar.
  6. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 1½ timme på en rumsvarm och dragfri plats. Bullar som bakas på kall degvätska behöver i regel bara jäsa en gång, men betydligt längre.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.