Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarréwok

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är ett supergott recept som vi fick laga till under vår köttutbildning på Ica-skolan i Västerås. Man kan inte tro att det är fläskkarré....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fläskkarrén, lägg den i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Lägg på lock och låt koka i ca 30 minuter. Skär purjolöken i ca 3cm stora bitar. Strimla dem sedan i tändsticksstora bitar på längden. Ta upp köttet och spola under rinnande, kallt vatten.Låt svalna. Skär det i så tunna skivor som du kan. Hetta upp oljan i en wok/stekpanna. Fräs köttet under omrörning och tillsätt sedan soja, hot chilisås, hackade vitlöksklyftor och purjolök. Fräs blandningen i ca 2 minuter. Tillsätt hoisinsås och stek i ytterligare 2 minuter under omrörning.
  2. Servera med basmatiris och en god sallad.

Kommentarer (1)

  • gnoaga 9 februari 2010

    Bra betyg att tonåringen tog om mat för en gångs skull.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.