Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gästlåda

(86 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i en form, sånt gillar jag ;)

Ingredienser

Instruktioner

Bryn färsen och krydda med salt och peppar. Hacka purjolöken och bryn den. Skär baconet i bitar, bryn. Koka makaronerna under tiden. Blanda allt i en ugnsform. Koka ihop grädde creme fraiche, buljongtärning och ketchup. Häll i ugnsformen. Strö över riven ost. 225 grader, ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (86)

  • anluk 17 november 2007

    åter väldans mumsigt och lätt. Det blir att prova...

  • anluk 23 december 2007

    Supergott. Provade det nu i veckan och det blev väldigt uppskattat!!!!!

  • amaria 2 januari 2008

    Jättegott!

  • samiira 4 januari 2008

    enkelt att göra och jättegott.

  • simbus 8 januari 2008

    Väldigt mumsigt. Smakrik! Glömde bacon dock, så nästa gång blir det till o slänga i bacon också.

  • mammamus 13 januari 2008

    lätt att göra och god smak mina barn älskade den

  • Mormaria 20 januari 2008

    Toppengott och alla åt och var nöjda och glada!

  • mathias-ws 28 januari 2008

    Det var ett superbra recept. Var lätt att göra och var VÄLDIGT uppskattat av gästerna :)

  • GingerJohan 1 februari 2008

    Sorry, all grädde dämpade ner smak och är dessutom nästan ute ur modern matlagning. Annars var ingrediens- blandningen god. Tag lättcramefraice så blir det nyttigare och avstå helt från grädden. Ugn onödigt - rätten är ju klar. Gör färdig dagen innan och värm 3 min i micro.

  • Eri75 2 februari 2008

    Gjorde denna enkla rätt idag och det var jättegott! Tog magrare grädde och cremefraiche.

  • Mojsan 8 februari 2008

    En god låda....

  • mariaefors 11 februari 2008

    Jättegott! Min man utbrast helt spontant "Vad gott, mycket bättre än lasagne!". Jag valde också magrare creme fraiche och matlagningsgrädde. Öste ner ganska mycket chilisås och kryddade med cayennepeppar - vi gillar starkt kryddad mat hos oss.

  • linalotta 29 februari 2008

    Jättegott ! Hade dock ingen purjo utan tog en gul lök istället, och kalvfond istället för köttbuljong. Det här blir nog en favorit i repris !

  • rosenborg 10 mars 2008

    jätte god täncker göra den flera gånger

  • Tina_S 15 mars 2008

    Jättegott :D

  • eyra64 29 mars 2008

    Mycket gott!

  • Beson 11 april 2008

    Den här rätten har vi njutit av i kväll. Jättegott.

  • Beson 11 april 2008

    Glömde tala om att jag laddade upp en bild.

  • styvan 27 april 2008

    Håller med de andra, väldigt gott och enkelt! Mums...

  • evahellstrom 27 april 2008

    Gott. Barnen (5 och 7 år) var dock inte så förtjusta. Med lite sambal oelekt till smakar hela rätten lite mer. Bra som matlåda till jobbet.

  • tornqto 15 maj 2008

    Jättegod! Fin omväxling till den vanliga makaronilådan, ungarna blev också stormförtjusta!

  • marie79 26 juni 2008

    Jätte gott ALLA i familjen älskade den till och med BÅDA mina kräsna barn !!!!!!!!!!!!

  • krtek 30 juni 2008

    Uppskattad av mina kräsna ungar!

  • bellan68 8 juli 2008

    Hela familjen gillade den!! Vi äter resterna idag... Snabbt och enkelt att tillaga.

  • Legoli 8 juli 2008

    Mycket uppskattat, kryddade med lite sambal oelek för att få lite mer smak på gratängen. Kommer göras igen.

  • winge 8 augusti 2008

    Jätte god maträtt. Ger den höga betyg

  • sol-gun 13 augusti 2008

    Den var jättegod.även god att ha i matlådan dagen efter

  • barnbarn 24 augusti 2008

    Jättegod både som vardagsrätt och bjudrättnär man är några stycken.

  • mamma06 26 augusti 2008

    Jätte gott! Här blir det högsta betyg!!

  • JanBratt 20 september 2008

    Gästlåda åt vi till middag idag, och det var inte sista gången vi gjorde det. Gästlåda är ju supergott så den rekomenderas varmt.

  • Mellanbellan 28 september 2008

    Jag gjorde din gästlåda igår och det blev jättegott. Ser fram emot att äta samma idag:-) Trevlig Helg MellanBellan

  • asma 5 oktober 2008

    Har nu gjort din gästlåda. JÄTTEGOTT! Tack för ett kanonrecept!!!

  • Annsingen83 8 oktober 2008

    Jättegott! Men jag tror att jag skall prova att ha i lite vitlök nästa gång...löktok som jag är!=D

  • Queenie 16 oktober 2008

    Mycket gott recept, jag tog 2 msk sweet chilisås och 2 msk chilisås i såsen, gav en himla god smak. Det här receptet kommer jag att göra fler gånger.

  • LottaKi 19 oktober 2008

    Kommer aldrig mer göra en "vanlig" makaronipudding. Den här var ju så många gånger bättre!

  • Helvina 23 oktober 2008

    Jättegott! Ungarna älskade det också. Det här vi många gånger, härligt när man slipper gnäll vid matbordet... ;)

  • mammakavat 30 oktober 2008

    JÄTTEGOTT !!!! Detta kommer att återkomma ofta på vårt matbord! Tusen tack !!! åsa

  • Kockarna 1 december 2008

    Supergott! Perfekt vardagsmat!

  • zonale 6 januari 2009

    God och lättgjord. Full pott!

  • bonappetit 6 januari 2009

    Om man tycker att det är smaklöst kan man ta vitlök istället för purjolök eller både och. Prova curryketchup det är gott................

  • flabban 25 januari 2009

    Supergott. Bra när allt är i en och samma form. Bytte ut ketchupen mot andra kryddor. Kommer att göra den fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • mansikkasalo 3 mars 2009

    En jättegod rätt som jag kommer att göra fler gånger!!

  • Matlotta 4 mars 2009

    En mycket god gratäng som uppskattades av familjen använde både chilisås och sweet and chilisås blev mums

  • Emma2 4 mars 2009

    Fantastiskt gott. Kommer att bli många repriser på denna rätt.

  • EowynUndomiel 7 mars 2009

    ska det vara en liten eller stor burk creme fraiche i, och vilken fetthalt är bäst?

  • EowynUndomiel 7 mars 2009

    ska det vara en liten eller stor burk creme fraiche i, och vilken fetthalt är bäst?

  • SofieL 7 mars 2009

    Skoj att Gästlådan är så populär :D ! Det ska vara en liten burk créme fraiche i :D. Trevlig helg!

  • helenakursula 15 mars 2009

    Har nu testat receptet på gästlåda och hela familjen tyckte att den var jättegod. "Det här får du gärna göra fler gånger" sa både sonen och sambon. Tog dock bort purjon då den är för hårdsmält för min mage och det fungerade utmärkt.

  • Mison 17 mars 2009

    Jättegott och enkelt! Den här lådan blir det fler gånger.

  • flumhum 30 mars 2009

    Testa denna i går och det blev en super hit :D även fast jag gjorde om den till laktosfri och fulkornspasta :D den lär göras fler gånger perfekt till lunch dagen efter oxå! :D

  • Teareyes 31 mars 2009

    Jättegott! Jag tog vanlig gul lök, vitlök o champinjoner oxå. Kanon! Kommer definitivt att lagas fler gånger.

  • Ariel 6 maj 2009

    Använde gul lök och vanliga makaroner eftersom det var det som jag hade hemma. Riktigt gott blev det! :) Som en lite annorlunda version av makaronilåda. Tack så mycket för receptet! Jag kommer säkert att göra den här rätten fler gånger.

  • Kockarna 14 juni 2009

    Den blir ännu godare om man tar, som någon tipsade om, både chilisås och sweet chilisås, blir mer smak. Sååå god! :-)

  • lena4 18 juni 2009

    Jättegott ............gjorde denna för andra gången, blev suxse när vuxne sonen kom hem och käka Han gav en femma i betyg <lena

  • Kajac 12 augusti 2009

    Smaskigt! Hela familjen gillade den. Nästa gång ska jag dock prova med lite magrare varianter av grädde och creme fraiche. Nu hade jag vispgrädde och fetaste creme fraichen hemma. (Kanske lite i fetaste laget för min del.)

  • Glitterfia 12 augusti 2009

    Tog 2 msk chilisås och 2 msk sweet chilisås som tidigare nämnts. Lade till lite färska champinjoner. Baconet gjorde varken till eller från smakmässigt tyckte jag. Nästa gång kryddar jag lite mer samt använder creme fraiche paprika/chili.

  • Lennart_58 2 september 2009

    Snabbt, mättade, enkelt o gott. Det ÄR värt 5 P.

  • daniella 5 september 2009

    Har gjort denna rätt mkt gott. Och enkel att göra, min dotter gav den en 10.

  • sivan52 25 september 2009

    Hej. Rätten är både lätt och jätte jättegod. vi har ätit den idag. Ändrade inget alls på receptet. Kanon!! Du får en 5 för den. Kommer att göra denna rätt fler gånger. Tack för receptet. Kram från Siv

  • Nojjan69 14 december 2009

    Smakade mycket bra !! Kommer göras fler ggr!!! 5:a !

  • gullun 25 februari 2010

    Åh så gott!! Bland de godaste pastarätter vi ätit. Tack!

  • kullerbyttan 8 mars 2010

    Supergott..det blir många fler gånger:)

  • gottgris 17 mars 2010

    kanongott, kommer att lagas fler gånger

  • Miltons7a 22 mars 2010

    mycket gott

  • Kristina70 22 april 2010

    Jag brukar lägga till en paprika också, blir mycket gott och ger lite extra färg.

  • Marre73 29 april 2010

    Barnen mina avskyr makaronipudding, detta var något nytt som dom tyckte mycket om.Kanon.

  • walter7 30 maj 2010

    Jättegott! Blir säkert flera ggr lagat!

  • Mallin 6 juli 2010

    Lättlagad, krämig o god!

  • Hankan 26 juli 2010

    Smidigt! =)

  • nordan71 18 oktober 2010

    Riktigt gott och enkel att göra.

  • mkbe 24 oktober 2010

    Detta var mycket gott och enkelt. Gjorde den när vi var i Montreal hos min son och de tyckte också det var jättegott. Jag har gjort det flera gånger och fler lär det bli. Tack för ett bra recept. Mvh Maggan

  • publikhav 13 december 2010

    Smidigt, men inte alls så gott som jag förväntat mig. Jag hade nog velat ha lite fler smaker.

  • Gul13 25 februari 2011

    Helt okej vardagsrätt. Snabbt och enkelt, ingredienserna finns hemm och det lätt att variera med grönsaker och kryddning.

  • bettan51 8 maj 2011

    Lagade denna rätt idag.. Mums Kommer laga den många gånger känns det som. Tack för receptet // Bettan

  • Brittan19 27 oktober 2011

    Åhh så gott!! =)) 5poängare.

  • nathal1e 7 november 2011

    Blev verkligen supergod :) hade i lite röd paprika o sedan klickade jag på stora klickar utav phiadelphiaost med smak av paprika/lök blev underbart gott!!

  • Tiol 12 januari 2012

    Superdupergott, rekommenderas varmt. Högsta pott. Tack för bästa receptet:o) kramar//tina

  • monicadanell 31 januari 2012

    superdupergott kan rekomderas kommer att finnas på min middag igen 5 poäng men är värd mera monica

  • Mauritza 1 mars 2012

    Mycket god gratäng och enkel att göra. Använde Farfalle pasta, gick lika bra det med. Sedan kryddade jag med lite mer chilisås. Mumsfilibabba! Kommer göra denna flera gånger.

  • christincarlsson 8 maj 2012

    Super gott och enkelt!

  • bubba80 11 maj 2012

    Barnen gillade detta mycket :) Detta gör vi helt klart igen, men kommer att exprimentera lite med kryddorna till nästa gång. Tack för receptet :)

  • mammapj 12 mars 2013

    väldigt gott! Hade creme fraishe med vitlökssmak!

  • kekke46 7 april 2013

    Super god var den här lådan och enkel att göra. Räcker till många. En fempoängare från oss här.

  • steper 25 september 2013

    Super god gästlåda!! Jag tog tomat o basilika smak på creme fraichen. En 5:a från mej och familjen!

  • anki431 16 februari 2014

    Tack för receptet, de blev succe.

  • KochinaW 2 januari 2017

    Underbart god rätt, har gjort den flera gånger. Ger en klar 5a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.