Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glädjeflickans favoritlimpa (Nunnebröd)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Bröd och bakning väcker varma och positiva känslor hos de flesta människor.Tänk bara på doften av nybakat bröd, smöret som smälter och den underbara smaken! Ett gott bröd som inte behöver en massa pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla de torra ingredienserna rågsikt, rågkross, havregryn eller vetekli, linfrö, salt och bikarbonat.
  2. Rör sedan i de övriga ingredienserna lingonsylt, sirap och yoghurt eller filmjölk.
  3. Grädda brödet i avlång smord och bröad bakform (sockerkaksform), ca 1 timme i nedre delen av ugnen - 175°C .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tine 25 april 2008

    Jag sitter och provsmakar ditt bröd, och jag tycker det är myckrt gott Tack för ett bra recept Tine

  • frucaos 30 april 2008

    Har bakat och smakat - nu ligger det och väntar på att skäras upp och stoppas i frysen. Det fick ett intressant grönskär... undrar varför. Hursomhelst - ett gott filmjölksbröd, med kul namn. Jag hade lite för dåligt med rågkross hemma, så jag tog en dl solrosfrön. Det gick bra det med!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.