Jag älskar choklad!!! De här går ej att sluta äta!!
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt!! Grädda därefter i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tilssät sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna.
- Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 minuter före servering.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa är jättegoda, men jag brukar faktiskt bara ta upp dem ur frysen 5 min i förväg, tycker de är ännu godare då de är riktigt kalla. MVh Irene
gooooodaST I VÄRDEN
gooooodaST I VÄRDEN
ÄCKLIGA!!!!!!!!!!!!!!!
Hej! Skönt att se att du ändrat på sockermängden i receptet, har sett detta recept på DagensMuffin, då innehöll det 9 dl socker! Man kände ju hur det knastrade i tänderna bara av att läsa det, tack varjefall/Kram Linda