Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gun-Britts Nyårskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som jag fick från min sambos mormor, hon har gjort receptet själv. Det är en dröm för munnen och en helt underbar "tårta" för de som älskar choklad. Dock är den lite krånglig och avancerad men den är värd det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till botten: Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan det avsvalnade margarinet och grädden, blanda i resten och rör smeten slät. Kör in i ugnen i 175 grader i ca 40-45 min. Använd en form med löstagbar kant.
  2. Till fyllningen: Lägg alla ingredienserna utom vispgrädden i en kastrull, Låtsjuda långsamt på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa då och då medan krämen kallnar. Vispa grädden och rör ner den i krämen.
  3. Dela den gräddade kakan i tre delar, bred krämen emellan.
  4. Till glasyer: Värm grädden och smält chokladen i grädden. Bred över kakan.
  5. Serveras med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.