Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hardangerläfsor

 
Skriv ut

Tror farmors läfsor stammar från dessa sötsaker - slutresultatet är i stort sett detsamma. Smaskigt!!!! OBS! 1kkp = ca 1½ dl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning.
  2. Kavla till 26 cm runda kakor . Grädda i god ungsvärme 200 - 225 grader tills bröden är genomgräddade men fortfarande ljusa.
  3. Låt svalna i fuktig duk.
  4. Bred på smör och kanelblandning.
  5. Vik kakan dubbel och skär i trekanter. Låt ligga i fuktig duk ett tag och förvara sedan i plastpåse. Går att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.