Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harira

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en soppa som man äter i Marocko, speciellt under ramadan. Soppan är mustig, mättande och god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken.Skär selleristjälkarna i tunna skivor.
  2. Smält smöret i en gryta. Lägg i kycklingen, lök, selleri, persilja, gurkmeja, peppar , salt, kanel och ingefära. Rör om och låt det fräsa i fem minuter. Lägg i linserna och häll i vattnet. Sätt till tomatpuré.
  3. Sjud soppan på svag värme med locket på i ca 25 minuter. Bryt spagettin i bitar och lägg i soppan. Låt det koka i fem minuter till. Späd med mera vatten om soppan är för tjock.
  4. Skala citronen och skär den i skivor och sedan i bitar. Strö citronen över soppan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.