Den här soppan är mycket smakrik och lätt att göra.
Instruktioner
- Skala lök, rotselleri och persiljerot. Skär löken i klyftor. Skär rotselleri och persiljerot i ca 2 cm stora tärningar. Skär köttet i lika stora bitar.
- Värm olja i en gryta, fräs löken guldgul och glansig och låt rotselleri och persiljerot steka med. Lägg i köttet och bryn det hastigt runt om. Lägg i tomaterna i bitar och häll på vatten eller buljong. Krydda med salt och vitpeppar. Koka sedan upp. Skumma av väl och koka soppan under lock i 20-30 minuter tills köttet är helt mört
.
Rör ut saffran i lite het buljong och rör ner i soppan. Låt kikärterna rinna av och tillsätt dem.
- Koka upp och sjud några minuter innan soppan serveras.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är persiljerot? : ) Kan jag använda vanlig persilja i stället? : )