Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harira köttsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här soppan är mycket smakrik och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, rotselleri och persiljerot. Skär löken i klyftor. Skär rotselleri och persiljerot i ca 2 cm stora tärningar. Skär köttet i lika stora bitar.
  2. Värm olja i en gryta, fräs löken guldgul och glansig och låt rotselleri och persiljerot steka med. Lägg i köttet och bryn det hastigt runt om. Lägg i tomaterna i bitar och häll på vatten eller buljong. Krydda med salt och vitpeppar. Koka sedan upp. Skumma av väl och koka soppan under lock i 20-30 minuter tills köttet är helt mört . Rör ut saffran i lite het buljong och rör ner i soppan. Låt kikärterna rinna av och tillsätt dem.
  3. Koka upp och sjud några minuter innan soppan serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Samur 14 december 2011

    Vad är persiljerot? : ) Kan jag använda vanlig persilja i stället? : )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.