Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pertans hemlagade köttsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Rustik soppa på högrev och rotfrukter. Låt puttra länge så köttet blir riktigt mört! Per mobergs recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre
  2. 1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.
  3. 2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.
  4. 3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
  5. 4. Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.
  6. 5. Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.
  7. 6. Servera gärna med en ostmacka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.