- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Rustik soppa på högrev och rotfrukter. Låt puttra länge så köttet blir riktigt mört!
Per mobergs recept!
Instruktioner
- (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre
- 1. Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Lägg i köttet.
- 2. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Skumma bort ev skum med en hålslev.
- 3. Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken.
- 4. Ta upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter.
- 5. Tärna köttet eller skär det i skivor. Lägg ner det i soppan igen och smaka av ytterligare med salt och peppar.
- 6. Servera gärna med en ostmacka.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar