Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

köttsoppa med Västerbottenklimp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Servera klimp i portionsskål vid sidan om så kan man göra som man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, fond och kryddor. Bryn köttet och häll ner i det kokande vattnet. Låt koka en halv timme. Fortsätt under tiden med klimp.
  2. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölk. Låt koka i 5 min. Tag kastrullen från plattan och vispa i ägget. Ställ tillbaka på plattan och låt det koka upp. Vispa i Västerbotten ost och smaka av med salt och peppar. Skölj små portionsformar med vatten och portionera ut smeten i skålarna. Låt dem stå och stelna till soppan är klar. Garnera med lite hackad persilja.
  3. Åter gå till soppan när det gått en halv timme. Häll i de tärnade grönsakerna och löken. Koka under ytterligare 15 min. Smaka av och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.