- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Servera klimp i portionsskål vid sidan om så kan man göra som man vill.
Instruktioner
- Koka upp vatten, fond och kryddor. Bryn köttet och häll ner i det kokande vattnet.
Låt koka en halv timme. Fortsätt under tiden med klimp.
- Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölk. Låt koka i 5 min.
Tag kastrullen från plattan och vispa i ägget.
Ställ tillbaka på plattan och låt det koka upp.
Vispa i Västerbotten ost och smaka av med salt och peppar.
Skölj små portionsformar med vatten och portionera ut smeten i skålarna.
Låt dem stå och stelna till soppan är klar. Garnera med lite hackad persilja.
- Åter gå till soppan när det gått en halv timme. Häll i de tärnade grönsakerna och löken.
Koka under ytterligare 15 min. Smaka av och servera.
Publicerat den
17 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar