Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre och lingonbullar

 
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken 37º och tillsätt fiber husk, låt svälla i 10 minuter.
  2. Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca 1 dl mjölmix till utbakningen).
  3. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
  4. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Stjälp upp degen och dela den i ca 15 bitar som formas till bullar.
  5. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  6. Pensla eller spraya bullarna med vatten, strö över havregryn.
  7. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 10-12 minuter.
  8. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.