Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havretekakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Enkla att göra och goda att äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det kokande vattnet över havregrynen. Klicka i matfettet och rör om. Låt stå i 30 min.
  2. Tillsätt salt, vatten och sirap. Smula ner jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  3. Låt jäsa övertäckt i 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar. Rulla bullar och platta ut till tekakor.
  4. Lägg de på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.