Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helena´s corn bread

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Gott och "nyttigt" bröd med majskorn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37º.
  2. Smula ner jästen i mjölken och rör om. Tillsätt saltet, majskornen, brun farin strö, brödsirap och linfröna. Blanda allt väl.
  3. Arbeta in mjölet efter hand tills degen släpper bunken. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig. Dela den i 2 delar.
  5. Sätt ugnen på 225º.
  6. Forma degen till 3 limpor och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  7. Grädda Helena´s corn bread i ca 45 minuter på nedersta falsen i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.