Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmafruns Makarongratäng

 
  • Serverar: 2-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Oj, gjorde den till gubben min och det blev super gott. Så det blev att jag fick göra det veckan efter igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastaskruvana först och lägg upp dom i en gratäng form.
  2. Bryn färsen i en wok panna eller stekjärn. Hacka löken, paprikan, purjolöken, champinjonerna och pressa vitlöken och lägg ner det bland färsen och bryn allt tillsammans.
  3. Krydda det efter smak med salt, peppar och cayennepeppar. Tillsätt sedan 5 dl vatten och rör ner macaronimixen och låt det koka upp under några minuter.
  4. Sen häller du blandningen över pastan som du kokat och lagt upp i en gratäng form. Sen tar du vispgrädden och häller det över och överst på gratängen lägger du osten.
  5. Sen sätter du in det i ugnen i ca 200 grader i 30 minuter. Eller tills du ser att osten fått en fin färg.
  6. Servera gärna med lite grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.