Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortmedaljonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag en bakpotatis och dela den på mitten. Stryk sedan med olja, krydda med salt, timjan och peppar. Sätt sedan i ugn, 150 grader i ca 30 min.
  2. Till såsen fräses och de krossade enbären i smör i ca 1 min. Slå sedan på viltfond och rött vin. Låt sjuda i 5 minuter innan du slår på grädden. Red och smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.
  3. Tärna rotfrukterna i centimeterstora tärningar. Bryn dem i olja på svag värme tills de är mjuka. Krydda med slat och peppar.
  4. Stek hjortytterfilén ca 3-4 min. Salta och peppra.
  5. Garnera rätten med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.