Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hollandaisegratinerad spätta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Även när man ska laga mat till fest gäller det att försöka göra saker och ting lätt för sig. Med färdig hollandaisesås gör du enkelt en läcker fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjolöken. Smält matfettet i en kastrull och fräs purjolöken några minuter. Tillaga hollandaisesåsen enligt anvisning på förpackningen, blanda ned crème fraiche och krydda ev med litet kajennpeppar.
  2. Strö salt och peppar på fiskfiléerna, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form. Pressa över citronsaft, strö över den frästa purjolöken och häll på såsen. Gratinera i mitten av ugnen i 200-225° ca 30 minuter eller tills fisken fått färg.
  3. Strö över litet finstrimlad purjolök och servera med kokt potatis eller ris, kokta morotsstavar och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.