Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad spättafilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Elegant men enkelt tillredd bjudrätt av vardagliga spättafiléer. För att fisken ska bli säkert genomkokt bör den sjudas knappt färdig innan den bakas in. Då undviker man också att fisken avger vatten i paketet under tillagningen. Degbottnen blir inte så värst frasig när man gör hela paketet med sås i, täcket frasar däremot ohejdat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud dubbelvikta filéer knappt färdiga, antingen täckta, i eget spad i mikron, eller i fiskbuljong i kastrull. Låt rinna av men inte torka. Koka också broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, låt rinna av.
  2. Rör en sås av créme fraiche, salt, peppar, cayennepeppar, saften från citronen och dill eller persilja.
  3. Kavla de frysta, halvtinade smördegsplattorna nästan dubbelt så breda. Pensla kanten runt om med uppvispat ägg. Fördela fisken och broccolin på plattornas ena halva, innanför äggkanten, och bred sås ovanpå. Vik över de tomma deghalvorna, tryck till längs kanten. Pensla ovansidan med ägg och pynta med mönster av hål eller smördegsfigurer uttagna med kakmått.
  4. Grädda i 15-20 minuter i nedre halvan av 225° varm ugn. Servera omgående med kokta grönsaker eller frisk sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.