Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärslax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk ingefära i kombination med teriyakisås är en riktig smakupplevelse och passar perfekt till lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skölj och finhacka salladslöken. Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och skiva ingefäran mycket tunt. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär en skåra på längden i mitten av varje laxfilé. yll skårorna med skivor av ingefära och vitlök samt strimlad chili.
  3. Smörj fyra stora aluminiumfolie med olja. Lägg ett lager blandade paprikastrimlor i mitten av varje foliebit. Lägg laxbitarna ovanpå paprikan.
  4. Strö den finhackade salladslöken över laxen. Vik upp kanterna på foliepapperet och häll försiktigt över teriyakisåsen.
  5. Strö sesamfrön över laxen och grönsakerna och vik ihop paketen väl. Baka 20 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.