Färsk ingefära i kombination med teriyakisås är en riktig smakupplevelse och passar perfekt till lax.
Instruktioner
- Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skölj och finhacka salladslöken. Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och skiva ingefäran mycket tunt. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär en skåra på längden i mitten av varje laxfilé. yll skårorna med skivor av ingefära och vitlök samt strimlad chili.
- Smörj fyra stora aluminiumfolie med olja. Lägg ett lager blandade paprikastrimlor i mitten av varje foliebit. Lägg laxbitarna ovanpå paprikan.
- Strö den finhackade salladslöken över laxen. Vik upp kanterna på foliepapperet och häll försiktigt över teriyakisåsen.
- Strö sesamfrön över laxen och grönsakerna och vik ihop paketen väl. Baka 20 minuter i ugnen.
Publicerat den
12 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar