Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbloms ingefärslax med chilihallon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En färgstark rätt som bjuder på en annorlunda smakupplevelse och går lätt att förbereda. Efter TV programmet - Halv åtta hos mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingefära och lime i en plastpåse och låt laxen marinera däri minst en halv timme.
  2. Blanda honung, lime och chili och slå över hallonen. Utöka mängden chili om du har en svagare variant. Hallonen ska bära en tydlig ton chili. Blanda ingredienserna till såsen och smaka försiktigt av med salt och peppar. Såsen skall vara söt snarare än salt.
  3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Salta och peppra laxen, använd saltflingor och peppar från kvarnen, och tillaga den i mitten av ugnen i 150 grader.
  4. Filéns tjocklek samt hur länge den fått dra i marinaden avgör tiden, men låt inte laxen gå torr.
  5. Vänd ruccolan i olivolja och peppra och strö över saltflingor. Avsluta med en kärleksfull presentation av rätten på tallriken

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.